Descripció del Projecte

Vila al llac, Lugano. Projecte de decoració d’interiors, 2019

Aquesta casa, situada a la vora del llac de Lugano, va ser construïda a mitjans dels anys 50 dels 360 metres quadrats. propietat distribuïda en 4 plantes, ha estat reformada recentment per l'estudi suís Bauer Krieger architetti.

Després d’un parell d’anys vivint a la casa, els membres de la família van decidir establir un pensament més interior, combinant els mobles i la decoració existents, segons el seu estil de vida.

A partir d’una habitació d’un nen, el projecte va abraçar tota la casa. Amb l'ajuda de l'arquitecta i dissenyadora d'interiors Maria Duborkina, diversos espais com la sala d'estar, el dormitori principal i els convidats, una sala d'entreteniment a la planta mansarda finalment va tenir forma.

Els propietaris de la casa aprecien un bon so i un bon disseny, per això la casa és rica en equips i mobles musicals de tot el món.

L’objectiu de disseny d’aquest projecte de decoració rau en estudiar acuradament la paleta de colors i materials, individualment per a cada espai, per donar uniformitat a l’interior i treballar la integritat de la imatge, combinant-se amb el disseny interior i els mobles existents amb els nous.

Totes les tonalitats de la casa: els tons grisos i blancs de la zona d’estar es subratllen amb panells de roure personalitzats, rigorosos i lúdics alhora: els grans de fusta segueixen diferents angles i creen moviment. Les catifes nepaleses fetes a mà de llana, cànem i bambú, així com els tractaments de doble finestra de lli contribueixen a suavitzar l’acústica.

Dissenyats especialment per als armaris del projecte, les tauletes de nit, la consola del dormitori i l'armari de convidats, connectats amb el mateix acabat de fusta, tenen totes les proporcions necessàries per sentir-se just a l'espai.

L’escala ovalada ornada per un candelabre de vidre penjable fet a mà arriba al pis de dalt, acollint una sala de cinema amb una barra. Els colors aquí són més densos, com les aigües profundes del llac Lugano vist des de les finestres. La catifa suau i els sostres acústics són perfectes per gaudir d’un cinema com l’experiència a casa.

Gràcies a tèxtils suaus, teixits amb textura, paper pintat, cortines i catifes curosament escollits, tot aquí és relaxant i crea un ambient tranquil i tranquil d’una vida tranquil·la a la casa al costat del llac.