Descripció del Projecte

La casa original dels anys 1950 es troba al turó just a sobre de la ciutat de Lugano. Amb els seus 115 metres quadrats, vista oberta sobre la ciutat i el llac, un jardí amb piscina, només calia donar-li forma segons les seves necessitats.

Juntament amb mi, la prioritat d’una mudança es va establir en el menor temps possible, tenint en compte la necessitat de transformar els entorns i els materials per adaptar-los a les necessitats i estil de vida de la família.

Com a primera decisió, vam optar per traslladar la cuina d’una habitació independent a la sala d’estar. Així, es van introduir els conductes necessaris a la zona d'estar, creant un entorn obert i convivencial. La idea d'una illa amb una taula integrada havia estat durant molt de temps una visió dels propietaris, la fusió dels dos volums també va convèncer l'arquitecte. La taula de fusta sostinguda per una esvelta pota de vidre crea un efecte de llum, contrastat amb el volum complet de l’illa amb un extractor potent però prim.

L'entrada caracteritzada per l'arc guardat deliberadament per recordar l'època original de la casa està il·luminada per làmpades de sostre amb forma rigorosa. Des del passadís es pot veure la zona d’estar on ens condueix acompanyat d’un gris càlid i suau, que crea un ambient envoltant i apagat. Un matís perfecte com a fons per a un sofà atrevit amb formes asimètriques inspirades en les planes, típicament dividides en camps i utilitzades per a diverses activitats agrícoles. Sota una catifa suau teixida de llana.

Davant de la finestra arquejada se situa la cadira de lectura que pren el nom de la paraula danesa que significa "tranquil·litat". Juntament amb el reposapeus, la butaca crea espai per a la relaxació i la reflexió, convidant-vos a submergir-vos en les seves corbes i a dedicar-vos un moment. Al costat oposat hi ha una prestatgeria blanca que conté llibres sobre viatges, cuina i molt més. Un tractament de finestra com la xarxa proporciona suavitat a l'habitació gràcies al seu teixit contemporani, sense obstaculitzar la vista.

L’antiga cuina ha substituït la sala de jocs, però, en cas contrari, la planta original de la casa s’ha mantingut pràcticament intacta. Es va retirar un gran armari al passadís que bloquejava el pas de la llum natural, mentre es mantenien les portes originals de fusta massissa. Així com l’arc que recorda la generació en què es va construir la casa.

The master bedroom has a large window that floods the room with light is draped with a see-through curtain.  A wide space dedicated to rest that does not fear the dark shades of deep green. The invisible door leads into a cozy home-office space. Aside wooden chest of drawers with rounded mirror. A wardrobe placed on the opposite side played between “full and empty” of the leaf green doors and burnished reflective glass. Brushed parquet in oiled oak with its slight whitewash, tames the bright browns of the thermo-treated wood and melts them into gentle hazelnut shades. A chandelier made up of rings decorated with amber glass bubbles adds a touch of warmth and bind with the caramel tones leather of the bed which with its rounded headboard recalls the curved wall behind. Bedside lamps in brass with a red wiring are adjustable. Wall artwork characterized by instinctive and primordial signs is titled Atlantis.

El dormitori per al germà i la germana es comparteix ara que són petits, però en el futur podran tenir habitacions separades, ocupant l’actual sala de jocs.

El color de les parets és d’un blau clar amb dosis de verd, cosa que el fa adequat tant per a una nena com per a un nen. L’armari amb grans pomos de fusta juganers al lateral de la porta té un panell entapissat suau amb butxaques i a l’altra banda un contenidor de banc encoixinat. La finestra amb prestatgeries a sota fàcilment accessibles està decorada amb una cortina de cotó blanca amb lunars de colors.

La sala de jocs està decorada amb un bosc ple de personatges lúdics sobre el paper de paret a punt per descobrir que recorda la cortina impresa en blanc. Un escriptori amb un pràctic panell de paret està equipat amb prestatges de colors i contenidors fàcils de moure per als nens dissenyats per dibuixar i fer manualitats. Dues cadires encoixinades amb rodes la fan més dinàmica. Una prestatgeria amb nínxol i cantonera asseguda encoixinada amb esquena entapissada crea un amagatall perfecte. Les catifes de colors també permeten jugar a terra.