Descripció del Projecte

El mobiliari d’un altell habitable, per raons d’alçada del sostre i les seves diverses inclinacions, pot posar en dificultat qualsevol persona. La clau és trobar la solució que us permeti aprofitar al màxim l’espai disponible i fer que l’entorn sigui únic i personal.

Per començar el projecte d'un àtic és necessari partir de l'estudi de les altures per situar els sistemes a les zones inferiors i estudiar les zones de servei com a armaris. El gran avantatge d’una sala d’estar a les golfes és la seva il·luminació natural, que a través de claraboies i finestres deixa entrar la llum sense ser obstruïda pels edificis que l’envolten. Per a les hores del vespre és recomanable utilitzar l’espai entre els feixos per integrar focus o altaveus que emetran música a la sala.

Efecte teatral

A la zona on el sostre és més alt, vaig crear la prestatgeria que crea ordre visual amb la seva simetria, portant l’ull cap amunt. La xemeneia es destaca per un color blau aviació. El còmode seient davant de la xemeneia, amb l’afegit de butaques, afavoreix el diàleg gràcies a la seva disposició vis-a-vis.

Casa al nucli

Aquest saló es va crear realment en unir les dues cases del nucli. Per aquest motiu, s’han inserit 3 passos que condueixen des de la zona de la xemeneia fins a la zona de TV. La decisió de dividir aquestes dues funcions es deu a l’estil de vida de la família. El sofà, situat a la zona més alta, té una pràctica prestatgeria amb prestatges oberts com a respatller, que serveix de suport per al sofà que dóna a la televisió.

Dividiu espais de manera intel·ligent

Una paret divisòria lleugera actua com a suport del televisor i tanca la zona d’emmagatzematge on baixa l’alçada del sostre. El truc adoptat per ampliar l’espai és mantenir la connexió visual amb l’armari a través de l’obertura de la part inferior de la partició.